December 09-én, szombaton
A Trigatu indiai tánccsoport szórakoztatja vendégeit 15.00 órai kezdettel, mely 25 perces előadásában végigvezet minket legalább többféle indiai táncstíluson a klasszikustól a progresszív modernig.
Majd az ezt követő tíz perces vietnámi klasszikus tánc bűvöli el két táncos hölgy kecsességével nézőit, a Vietnámi Nagykövetséggel felvett kapcsolatunk eredményeként.
A fellépők sorát az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsora zárja.

December 08-án Nyitó Nap:
Az ünnepélyes megnyitó és a szalag ünnepélyes elvágása után 17.00-kor a meghívott vendégek megtekintik az 500 nm-es karácsonyi pavilonban a nyitó előadásokat, mely a hiedelem szerint megtisztulást és szerencsét hozó kínai Oroszlántánccal kezdődődik, melyet az ELTE Konfuciusz Intézetének művészei adnak elő.
Az ezt követő koreai klasszikus táncokat,a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnökének, Vargáné Esztergomi Zsuzsannának vezetésével csodálhatjuk meg..

December 10-én, vasárnap igazán gazdag programnak lehetünk részesei.

11.00 órakor a Csurgó Zenekarral  kezdjük egy órás hagyományőrző gyerekműsort, mellyel a vásárra érkező gyerekeknek és szüleiknek szeretnénk élményt adni. Ez az interaktív gyerekkoncert a kicsik aktív részvételével, nem egyszer a szülők bevonásával történik. 

14.00-18.00 között a háromtagú Borvíz zenekar járja a standok közötti utcákat és kisebb megszakításokkal adnak magyaros hangulatból virtust a karácsonyi vásárlókat.

A magyar népzenészek szüneteiben 15.00-tól a 35-40 fiatal adja elő a teenagerek által jól ismert Kpop táncokat a Koreai Kulturális Központ tánc tanárának, Glattfelder Melániának vezetésével. 

16.00 -tól az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsorát tekinthetik meg.  

17.00-17.15 között újabb egzotikus csodát láthatnak a vásáron megjelenők dr. Nethu Mohan, indiai klasszikus táncos előadásában, aki a Bharatanatyam tánc indiai történelemmel és kultúrával átszőtt hagyományát mutatja be  ‘Natyaveda ‘ Indiai Tánciskola vezetőjeként, Dél-India különböző rangos színpadain való fellépései után.  

Ezt követően 17.30-tól indiai tánctanításban vehetnek részt kedves látogatóink. 

December 15-én, pénteken 

17.00 -i kezdettel az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsorával indítunk.  

 A fél órával később induló magyar körtánc tanítás után 18.30-tól Vietnámi táncelőadás színesíti a napot.

December 16-án, szombaton 

11.00-12.00 között a mindenki által ismert Alma Zenekar négy tagja gondoskodik a gyermekek hangulatáról, a rajongók Alma pólókat és zenei CD-ket is vásárolhatnak az ismert gyerek zenekartól. 

15.00 -tól az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsorát tekinthetik meg.  

15.30-15.40 között újra a modern koreai táncosok Kpop táncának bemutatója lesz,

majd 16.30 órától Arum Melati Indiai Tánccsoport öt Indonéz táncosának tíz perces előadását látjuk Ms. Irda Risdiarti tánctanár vezetésével. 

17.00 tól a Trabarna, törzskönyvezett nevén Lorán Barnabás, a stand up humorista, parodista, műsorvezető, író, előadó hobbi autó hangutánzó várja a felnőtt vendégeinket.

December 17-én, a vasárnapot 

14.30-tól a Koreai Kulturális Központ modern Kpop táncosai színesítik napunkat, 

majd 15.00-tól pedig indiai táncot tanulhatnak az arra vállalkozók.

15.30-tól a török köztársaság legjobb konzervatóriumainak nyolc tehetséges fiatal zenésze, Turkic Youth Ensemble, kazah, kirgiz, azerbajdzsan, török és magyar népdalokat és karácsonyi dalokat énekelnek.

Ezen a jeles napon 16.00-tól az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsora zárja a sort.

December 22-én, pénteken a Záró Nap előtti estén a koreai klasszikus táncosok műsora kétféle meglepetés tánccal gyönyörködtetik a szemet 17.30-17.40 között Vargáné Esztergomi Zsuzsanna, a Koreai Kulturális Központ tánc tanárának és a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnökének vezetése alatt. Előtte és utána a Borvíz zenekar szolgáltat magyar utcazenét a standok között.

A fellépők sorát újra 17.00-i kezdettel az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsora zárja.

Népi mesterségek és áruk 

Magyar standoknál:

nemezelés, bőrözés, babavarrás, térbeli mézes bölcső gyártás, mézes Jézuska festés gyerekeknek, népi furulyák használata

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása

Turba Bea alkotása

Turba Bea alkotása

Bán György hangszerkészítő, népi iparművész

Bán György hangszerkészítő, népi iparművész

Az ember által levegővel (fúvással, leheléssel) megszólaltatott hangszerek a magyar nép történetében összefüggtek a varázslással, a gyógyítással, a szellemi, -lelki élet működésével. A táltosok, sámánok által használt hangszerek segítették a révülést, a szellemi kapcsolatot és gyógyítást. A furulya játékos a levegővel, leheletével, a lelkével szólaltatja meg a hangszert. Így a megörökölt dallam készletünk a magyar nép életéről, a magyar nép lelkéről ad rezgéseket, rezdüléseket, és így is hat ránk. Benne rejlik ősi tudásunk, vándorlásunk, történelmünk.

Indiai standnál: henna festészet, sari ruha kötészet, indiai divatékszer készítés

Koreai booth: patchwork (Korean Cultural Centre) 

Koreai standnál: kalligráfia – Munbangsau jelentése a négy kincs: ecset, tusrúd, papír, tuskő (Koreai Kulturális Központ)

Kínai standnál: kalligráfia, festészet az ELTE Konfuciusz Intézet támogatásával Üdvözöljük az ELTE Konfuciusz Intézet sátrában, ahol kalligráfiát tanulhatsz! Próbáld ki a kínai tinta varázslatos világát, ha pedig kevésbé vagy bátor, kérj az Intézet munkatársaitól autentikus rizspapírra írt karácsonyi jókívánságokat. Az elkészült alkotás mindössze 5 perc alatt megszárad, és hazaviheted emlékbe! És ez a különleges program ingyenes. Gyere és fedezd fel velünk a kalligráfia szépségét!

Kínai standnál: Kínai tea az ELTE Konfuciusz Intézet felszolgálásban
Csatlakozz az ELTE Konfuciusz Intézethez egy izgalmas utazásra a kínai teák varázslatos világába, ahol ingyenes teakóstolással várunk! Fedezd fel a különféle teafajtákat, négy autentikus teával várunk téged! Tapasztalt szakértőink segítségével megismerkedhetsz a teák eredetével, elkészítési módjával és a kínai kultúrával kapcsolatos érdekességekkel. Ez az élménydús program ráadásul teljesen ingyenes, így mindenkinek lehetősége van belevetni magát a teázás művészetébe és felfedezni ennek a hagyománynak a szépségeit! Gyere el, és élvezd velünk a teák világát!

Népi áruk

Indiai kézzel készített ékszer (Ambika)

Indiai ékszer (Damy)

Indiai ékszer (Damy)

Indiai ékszer (Damy, Bizományi értékesítés)

Indiai ruha kellék (Damy)

Indiai ruha kellék (Damy)

NYITVATARTÁSI IDŐ: Népi mesterségek

Koreai stand:

-kalligráfia:dec.9. (15.00-18.00)

-foltvarrás: dec.8, 9, 10, 15, 16, 17 (17.00-20.00)

-aquarel festészet: dec.8,9,10(15.00-20.00) and (10.00-17.00)

-kézművesség: dec.8, 9, 10, 15, 16, 17 (17.00-20.00)

-kozmetikumok: dec.17-23 (teljes nyitvatartási időben)

Magyar stand:

-nemezelés, bőrözés: dec. 12, 13, 16, 17, 19, 20

-varrt babák, térbeli mézes bölcső készítés, nemezelés, kis jézus festés: dec.14-15-16, 18-19

-furulya vásár, tanítás: dec.8-23

Kínai stand:

-kalligráfia: dec.8. (15.00-20.00), dec.9-10.(10.00-20.00) 

NYITVATARTÁSI IDŐ: Népi áruk

Indiai stand:

-ékszerek: dec.8-23 (nyitvatartás szerint)

Iráni standok: 

-ékszerek, szőnyegek, lakás berendezési tárgyak: dec.8-23 (nyitvatartás szerint)

https://drive.google.com/file/d/1z5hFRYOz2svFDT8OLXdGX_AhlTOujD8M/view?usp=sharing

Kínai stand:

-ékszerek, lakás berendezési tárgyak: dec.8-23 (nyitvatartás szerint)

És még sokféle más tevékenység és áru a vásár teljes nyitvatartása alatt!

Avicenna Karácsonyi Vásár fellépői

Avicenna Karácsonyi Vásár fellépői:

Indiai klasszikus tánc: Dr Neethu Mohan , Bharatanatyam, Mohiniyattam és Kuchipudi indiai klasszikus tánc stílus kiemelkedő képviselője. Dél-Indiából származik, 2019 óta Budapesten él, és az elmúlt négy évben a ‘Natyaveda ‘ School of Indian, klasszikus indiai tánc iskolát vezeti Budapesten.

Oroszlántánc: Kövér Kristóf, a Konfuciusz Intézet taiji- és kungfu oktatója, valamint dobszó kísérője a kínaiak szerint szerencsét hozó és mindent megtisztító Oroszlán Táncnak

Koreai klasszikus tánc: a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, Vargáné Esztergomi Zsuzsanna kuratóriumi elnök vezetésével

Kortárs indiai tánc: Cserepes Panni – a Trigatu alapítója, kortárs indiai tánc tanító, alkotó, szervező 2003-tól.

Koreai modern tánc, Kpop: Koreai Kulturális Központban működő 35-40 fiatalból álló K-pop táncosainak vezetője Glattfelder Melánia

Erdélyi vonós, kalotaszegi és mezőségi népzene: Sámsondi Gergely építész és népzenész vezetésével “utca zenét” játszanak. Hangszerek: furulya, kavalt, koboz és cimbalom.

Indonéz táncosok: Arum Melati Indonéz Tánccsoport, Ms. Irda Risdiarti tánctanár vezetésével a táncegyüttes tagjai sokévnyi táncos múltat és számtalan sikeres fellépést tudnak maguk mögött. Az indonéz és magyar hölgyek ösztöndíjasként Indonéziában vagy itthon az Indonéz Nagykövetségen folytatták művészeti tanulmányaikat.

Vietnámi klasszikus tánc: Lam Hoang vietnámi táncművészet képviselője

Kazah, kirgiz, azerbajdzsan, török és magyar népdalok: A Turkic Youth Ensemble, magyarul Türk Ifjúsági Zenekar 2023 januárjában alakult a Türk Államok Szervezete keretében. Az augusztus elején elhunyt egykori nagykövet, Hóvári János ötlete volt, hogy a türk államok Budapesten élő fiatalok megismerjék egymást és együtt zenéljenek. Az együttes vezetésével Janurik Tímeát bízta meg. Tagjai között vannak diplomás és amatőr zenészek is, akiket a zene szeretete és jó barátság köt össze. Repertoárjukban főként népdalok, kisebb arányban nemzeti zeneszerzők művei szerepelnek Magyarországról, Törökországból, Azerbajdzsánból, Kazahsztánból és Kirgizisztánból. A zenészek a gitár és ének mellett olyan népi hangszereken játszanak, mint a citera, dombra, komuz, baglama, darbuka, illetve alkalmanként zongorás művet is bemutatnak.

Magyar Thai Box Akadémia: Czinke Gábor elnök, Thai-box Országos bajnok, csoportos- és személyi edző gyerekeknek és felnőtteknek . Önvédelem, kikapcsolódás, mozgásban maradás, szorgalmas elszántság mint gyerekek, mint az idősebb sportolók számára 

Az Avicenna International College gimnazistáinak előadása: 

Charles Margaret Ebube (zongora) – 10.  osztály

Mani Ghoujaei (hegedű) és Janiah Mahdyar (gitar) –  11. osztály

Ou Siyuan (zongora) – 11. osztály

Geri Marika and Tintori Arianna – 11. osztály

Pham Minh Vu (dob)- 10. osztály